Съществува риск Запорожката АЕЦ да остане без вода, необходима за охлаждане

...
Съществува риск Запорожката АЕЦ да остане без вода, необходима за охлаждане
Коментари Харесай

Има риск АЕЦ Запорожие да остане без вода за охлаждане, обяви шефът на МААЕ

Съществува риск Запорожката АЕЦ да остане без вода, нужна за изстудяване на шестте му реактора, която се доставя от резервоара на язовир Каховка. Това съобщи генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси, който идва през днешния ден в Украйна. Не желаеме да сътворяваме суматоха, само че обстановката е сериозна, предизвести той.

Гроси ще се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което ще се насочи към атомната електроцентрала в Запорожие.

Рафаел Гроси заяви, че ще показа стратегия за помощ след пагубното наводняване на язовир " Каховка ". Ще бъде направена и оценка на обстановката в атомната електроцентрала в Запорожие ".

В неделя Гроси повтори настояването си за цялостен достъп до централата за специалисти на Агенцията, които да измерят равнището на водата в резервоара и да изготвят самостоятелен " оценка. Те ще изяснят повода за забележителното разминаване сред другите измервания на височината на резервоара, който доставя вода за изстудяване на шестте реактора на оборудването и за предпазване на отработено гориво, съобщи Гроси.

От началото на спора Гроси предизвестява за опцията от нуклеарна повреда в централата, която той към този момент е посетил два пъти и в която е основан непрекъснат екип на Международната организация за атомна сила.

Язовирът " Каховка ", намиращ се на река Днепър, който беше опустошен предходната седмица при случай, за който Киев упреква Москва, съставлява контейнер, който обезпечава вода за изстудяване на окупираната от Русия централа.

МААЕ предизвести, че повредата на язовир " Каховка ", която лиши живота на минимум 10 души и остави десетки в неопределеност, в допълнение усложни така и така несигурната обстановка с нуклеарната сигурност и сигурност в централата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР